Творческа работилница с мебели от палети

Напоследък стават все по-популярни мебелите от дървени палети. Можете да ги видите по заведенията на плажа, както и в различни магазини за мебели. Появяват се и нови сайтове, от които можете да си поръчате изработка на желана от вас мебел, напр. lovepallets.com- изработка на мебели от палети. Предлагат се както варианти за изработка на мебели от чисто нови палети, така и от палети втора ръка, които излизат от индустрията. Във всички случаи обаче палетите са тествани и безвредни както за човешкото здраве, така и за това на домашните любимци.

Мебелите от дървени палети – тренд на 2016 г.

На Запад се налага все повече и повече модата по изработка на мебели от палети втора ръка. Хората започват да възприемат и да харесват идеята за оползотворяване на наличните материали в природата и удължаване на техния живот за бъде по-малко замърсяването на околната среда.  Употребените дървени палети, които се възприемаха като дърва за огрев, всъщност могат да бъдат реконструирани в модерна мебел!

Повторното използване на дървени палети позволява да внесете нотка на традиционност и свежо излъчване във вашия дом с чисто нови мебели от дърво.

Мебелите от дървени палети пасват перфектно в градината на къщата на село. Можете да си изработите или да поръчате за изработка дървена пейка с маса, които да поставите под голямото дърво на сянка и ще си направите удобно място за отдих в градината през лятото.

 

Ще изброим и още няколко идеи за изработка на мебели от дървени палети:

  • За дневна/трапезария – масичка за кафе, малки странични масики, мека мебел, пейка;
  • За кухня – кухненска маса, табла за носене на закуска;
  • За спалня – легла, странични табли за леглата, нощни шкафчета, етажерки, декоративни елементи;
  • За офис – бюра, стелажи, рафтчета, шкафчета, столове;
  • Други – стелажи за книги, стойка за телевизор, рамки, декоративни елементи и др.

Какво ви е нужно за изработката на мебел от палети?

На първо място, трябва да имате идея. И да се влюбите в тази идея – да можете да я визуализирате, функционализирате и на трето място – реализирате. Разбира се, можете да се поровите в интернет за идеи. Напр. да се изработи градинска пейка, тъй като няма удобно място, където човек да седне навън за 5 минути да отдъхне докато разсажда или плеви цветята. Ако нямам време или не съм сигурна в успеха на крайния резултат, ако изработя пейката сам – ще проуча възможностите за поръчка през наличните сайтове в интернет.

 

Ако имате налични палети вкъщи – можете да ги предоставите на фирма или майстор дърводелец, който да изработи пейката. Винаги стои варианта и да поръчате готов продукт без да давате свои материали. А ако имате желание и ентусиазъм ви пожелаваме да …

Се забавлявате с домашна творческа работилница за изработка на мебели от дървени палети!