Грижа за кожата с козметика Korres

Използвали ли сте някога продукти на Korres гръцка козметика? Ако да, то знаете, че брандът означава високо качество. Ако не сте, то ви препоръчваме да се запознаете с историята на бранда и да тествате техните продукти, посветени на грижа за кожата.

Как се ражда брандът Korres?

Всичко започва в аптека Тзиванидес в Атина, която отваря врати за първи път в средата на 60-те години на миналия век и записва своето име в историята като първата хомеопатична аптека в Гърция. Джордж Корес се присъединява към екипа на г-н Тзиванидес през 1989 г., когато е все още студент по фармакология в университета в Атина. Макар и първоначално да е скептичен по отношение на хомеопатията, Джордж скоро се ентусиазира и бива поразен от силата на природните съставки.

Воден от своята лична страст и усет към комбинирането на билките, Джордж разработва проект за серия продукти грижа за кожата, която успява да реализира скоро след като започва да ръководи аптеката – през 1992 г.

Неговите първи стъпки включват създаването  на хомеопатична лаборатория, която да отговаря на всички международни стандарти за провеждане на лабораторни изследвания. Неговите познания на над 3000 растителни лекарствени съставки в комбинация със стремежа за използване на естествен подход му помагат за разработката на козметични формули, които първоначално тества с помощта на свои близки и приятели.

През 1996 г. се поставя официалното начало на бранда Korres. Философията на марката се корени в използването на естествени и/или сертифицирани органични съставки от най-високо качество, които щадят кожата и не замърсяват околната среда. Всички продукти на марката Korres са клинично тествани за ефикасност. Продуктите на Korres са предназначени за ежедневна употреба, като главната цел е „да вдъхновяват и да правят хората щастливи“.

Първата глобална иновация на марката е кремът с дива роза за 24-часова защита. Това е първият създаден продукт на Korres. Скоро след пускането на пазара кремът се превръща в бестселър.

Аптеката и в наши дни си остава най-голямата аптека за хомеопатични лекарства, като в същото време служи за обучителен център на всички нови членове на екипа на  Korres в града.

Най-продаваните продукти на Korres днес

През 2017-та година Korres вече е утвърдена световноизвестна марка на пазара. Кремът с дива роза за 24-часова защита продължава да бъде сред най-продаваните продукти. В списъка се нареждат още:

  • мляко за тяло с Гуава;
  • дневен крем с черен бор против бръчки и с лифтинг ефект;
  • балсам за устни с жасмин;
  • крем за околоочен контур против бръчки с Castanea Arcadia и др.

Тайната на успеха

Екипът на Korres залага на добър подбор на естествени съставки, които използват за направата на своите продукти. Също така, на официалния сайт на компанията ще забележите и подробен списък със съставки, които се избягват. Това са:

  • Минерални масла, вазелин, парафин и пр. синтетични масла, които преминават през химична обработка. При употреба в козметиката те могат да запушат порите.
  • Силикон – не е екологично съобразен, поради своята не-биоразградимост.
  • Парабени – това са група съединения, използвани във функцията им на консерванти. Прекомерната употреба на парабените в различни индустрии може да има дразнещо или токсично действие.
  • Пропиленгликол – това е най-често използваният разтворител за растителни екстракти. Той има синтетичен произход и може да причини алергии.